Στις 29 Νοεμβρίου 2014 στο ΝAC Mr & Mrs Universe o Γιάννης Λεώδης αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής της κατηγορίας Αthletic, κατορθώνοντας να επικρατήσει ανάμεσα σε δεκάδες διαγωνιζόμενους κορυφαίου επιπέδου που συμμετείχαν απο περισσότερες απο 52 χώρες στον μεγάλο διαγωνισμό!

Η απαράμιλλη, γρανιτένια του κατάσταση, η ποιότητα και το άριστο condition είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον αθλητή Γιάννη Λεώδη.

 Η ευγένεια, ηρεμία και ταπεινοφροσύνη είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο Γιάννη Λεώδη, οικογενειάρχη και πατέρα 2 παιδιών, του Αλέξανδρου 22 ετών και της Μαρίας 15 ετών.

Η σύζυγός του Έμυ και τα 2 του παιδιά είναι οι πιο φανατικοί θαυμαστές του και αυτοί που δεν χάνουν ούτε έναν διαγωνισμό καθώς βρίσκονται απο κάτω, φωνάζοντας και παροτρύνοντας τον μεγάλο μας πρωταθλητή. 

Ο Γιάννης Λεώδης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό απο πολύ μικρή ηλικία, απο το ποδόσφαιρο, αλλά, όταν ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τα βάρη - πρίν απο 25 χρόνια - τον κέρδισε το bodybuilding, το οποίο απο τότε και για 25 ολόκληρα χρόνια αποτελεί για εκείνον τρόπο ζωής και έκφρασης.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Γιάννης Λεώδης προσάρμοσε όλη του την ζωή στα πρότυπα του αθλήματος , κάνοντας την καθημερινή διατροφή και προπόνηση αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του με στήριγμα όλα αυτά τα χρόνια την υπέροχη συζυγό του και τα παιδιά του !!

Ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2014 και θα κάνει τα πάντα για να επαναλάβει αυτόν τον συγκλονιστικό άθλο.